Karma. Årsag, virkning og spirituel udvikling.
Studiekreds med fremmøde i København.
Dato: Søndage d. 16/3, 6/4, 11/5, 1/6.
Tid: Kl.15-17.30
Pris: Reduceret kr. 750 – basis kr. 1000 – bidrager kr. 1250
Sted: Reventlowsgade 18, Lige ved hovedbanegården
Undervisere: Signe Glahn og Christin Illeborg
I samarbejde med: Copenhagen Insight Meditation
KARMA
Den største misforståelse omkring karma er, at det er en form for skæbne eller straf for tidligere handlinger – altså en idé om, at “det der sker for mig nu, er uundgåeligt, og har en mystisk sammenhæng, med noget jeg gjorde tidligere.” Mange har derfor den opfattelse, at karma er noget, man er “fastlåst i,” og derfor ikke har nogen kontrol over deres fremtid.
I buddhismen er karma ikke en form for forudbestemt skæbne. Karma betyder basalt set ’bare’ handling og refererer til det, du gør, siger og tænker lige nu – og de konsekvenser, disse handlinger skaber. Karma er dynamisk og handler mere om vores nutidige handlinger og deres intentioner end om en uundgåelig skæbne fra fortiden. Det vigtigste er, hvordan vi vælger at reagere og handle i nuet, hvilket betyder, at vi altid kan ændre vaner og retning og påvirke vores fremtid ved at handle mere bevidst og medfølende.
Kort sagt er karma ikke “det, der sker med dig,” men snarere “det, du gør nu, og hvordan det former din fremtid”.
Vi udforsker begrebet karma over fire mødegange fra marts til juni. Vores studiemateriale er Ajahn Sucittos bog Kamma and the End of Kamma. Bogen kan downloades som pdf på denne side.
STUDIEMATERIALE
Bogen Kamma and the End of Kamma af Ajahn Sucitto handler om Karma. Om hvordan karma relaterer til menneskets handlinger, intentioner, og den vej, som fører til spirituel frigørelse. Bogen udforsker både den teoretiske forståelse af karma og praktiske meditationsteknikker. Bogen kan downloades her. Ved tilmelding får du udleveret en studieplan.
Vi optager oplæggene og meditationerne som bliver delt efter hvert møde, til ekstra gennemlytning eller guidning.
HVORDAN DET FOREGÅR
Ved hver studiegang, mødes vi og har en kort praksis sammen. Derefter kommer der et oplæg fra Signe og Christin. På baggrund af dette oplæg og eget studie reflekterer vi sammen og diskuterer i mindre grupper. Vi skaber sammenhænge mellem teori og praksis og forbinder det vi læser til vores hverdag og levede liv.
FOR HVEM
Studiekredsen er for alle der har en interesse i meditative og spirituelt udviklende praksisser. Du behøver ikke at have studeret buddhisme før, men det vil være en fordel at have en meditationspraksis, da der ikke undervises i grundlæggende meditation i studiekredsen.
Er du i tvivl om gruppen er noget for dig, så skriv til Christin.
HER FINDES
The og kiks
Stole og nogle meditationspuder
MEDBRING
Evt. egen meditationspude. evt. papirkopi af dagens tekst. En notesbog, hvis du kan li at skrive noter.
BETINGELSER VED TILMELDING
Indbetaling af kursusbeløbet betragtes som en bindende tilmelding og kan som udgangspunkt ikke tilbagebetales.
UNDERVISERE
CHRISTIN ILLEBORG Jeg er insigtsmeditations-, mindfulness- og yogalærer. Jeg startede med at meditere i 2000 og har nu fuldført Bodhi College’s Dharma Teacher training hos Christina Feldman. Jeg underviser i buddhistisk psykologi og Buddhas Dharma, samt mindfulness-baserede programmer (MBCT / MBSR). Jeg leder meditationsretreats i Danmark/udlandet. Jeg underviser og vejleder både enkeltpersoner, grupper og virksomheder. Jeg er med-grundlægger af Copenhagen Insight Meditation (2019). Før jeg blev underviser på fuld tid, har jeg uddannet mig og arbejdet som filmklipper DDF.
SIGNE GLAHN opdagede meditation og mindfulness igennem et MBSR kursus i London for over ti år siden, og siden da er meditation og Dharmapraksis blevet en mere og mere integreret del af hendes liv. Denne vej førte hende til en MBSR læreruddannelse hos Centre for Mindfulness i Massachusetts og siden 2015 har hun undervist i MBSR, mindfulness og meditation. I 2016 blev hun ansat som Director hos Bodhi College og deler nu sin tid mellem Bodhi College og sit eget arbejde. Før jobbet hos Bodhi College arbejdede hun med projektledelse og ledelse af internationale udviklings-NGO’er i England og Europa. I 2017 flyttede hun tilbage til Danmark, hvor hun nu bor med sin familie i et økologisk bofællesskab syd for København.