fbpx

Nordic Dharma

Navnet Nordic Dharma rummer fyldestgørende, hvad jeg baserer min personlige praksis på, men også hvad der udgør fundamentet for mine undervisninger og samtaler/ mentorforløb.

Dharma’en er Buddhas undervisninger. Kort fortalt er det en universel undervisning i hvordan sindet, hjertet og kroppen fungerer i samspil med hinanden. Det er også en vejviser for hvordan vores indre liv fungere i samarbejde med verden omkring os og hvordan vi med den indsigt kan finde os tilrette i livet på en kærlig, glædesfyldt og balanceret måde.

Mindfulness er en del af Dharma’en. Det er en nødvendig evne og en frontløber for alt forandring, men Dharma’en har meget mere at byde på. Udover mindfulness beskæftiger den sig også med etik, kommunikation, levevis, mentale tilstande, koncentration… emner der allerede indgår i mine masterclass’er og mentorforløb.

Nordic

Mindfulness og meditation bliver ofte associeret med den østlige psykologi og med elementer fra Østens natur og kultur. Men Buddhas lære er for alle.

Min intention bag Nordic Dharma er bl.a. at placere Dharma’en i Norden; midt i vores nordiske sindelag, vores traditioner, myter, kultur, naturen med vores skiftende årstider, det varierende landskab, skovene, søerne og det særlige nordiske lys. Min hensigt er at tillade Dharma’en at forbinde sig til os i norden og tage imod den, her hvor vi bor. Sådan har Buddhas lære altid taget farvet af den kultur den bliver praktiseret i. Så selvom Dharma’en er den samme og peger i én retning, er der mange veje.

Dharmalærer

Jeg er i øjeblikket i gang med en Dharmalærer træning ved Bodhi College. Her studerer jeg meditation og Dharma i konteksten af vores sekulære tidsalder og kultur. Det vil sige at vi tager udgangspunkt i Buddha’s tidlige tekster, før den udviklede sig i forskellige buddhistiske traditioner og linjer. Jeg er blevet udvalgt af Christina Feldman (min mentor) sammen med tre andre meditationslærere i Norden.

Jeg håber at Nordic Dharma vil inspirerer andre til at integrere Dharma-værdier i alle aspekter af hverdagslivet.