Nordic Dharma

Navnet Nordic Dharma rummer fyldestgørende, hvad jeg baserer min egen praksis på, men også hvad der allerede udgør fundamentet for både min undervisning og mine samtaler, mentoring.
Dharma’en er Buddhas lære. Det er undervisning i hvordan sindet, hjertet og kroppen fungerer i samspil med verden omkring os og hvordan vi med den indsigt kan finde os tilrette i vores verden på en kærlig, glædesfyldt og balanceret måde.

Mindfulness er en del af Dharma’en. Det er en helt grundlæggende evne og en nødvendig frontløber for alt forandring, men Dharma’en har meget mere at byde på. Dharma’en beskæftiger sig udover mindfulness med emner som etik, kommunikation, levevis, mentale tilstande, koncentration… emner der allerede indgår i mine masterclass’er og mentor forløb.

Nordic

Mindfulness og meditation bliver ofte associeret med den østlige psykologi og med elementer fra Østens natur og kultur. Men Buddhas lære er for alle.
Min intention med det nye navn Nordic Dharma er bl.a. at placere Dharma’en i Norden med vores nordiske islæt; vores sindelag, traditioner, myter, kultur, natur med voresskiftende årstider, det varierende landskab, skovene, søerne og det særlige nordiske lys. Min hensigt er at bibringe Dharma’en en større autencitet ved at forbinde den til vore egne rødder. Her hvor vi bor.

Dharma lærer

Jeg har gennem de sidste to år intensivt studeret Dharmaen på Bodhi College i England og er efterfølgende blevet udvalgt sammen med to andre meditationslærere i Norden til at fortsætte min træning som Dharma Teacher hos bla. Christina Feldman (Mentor), John Peacock, Steven Bachelor, Akincino Weber, Chris Collin.

En ung kvinde

Mentor samtaler med en ung kvinde. Hun kom til mig med ønsket om at integrere sin følsomme side, der har fået for lidt fylde og som hun var nysgerrig på. Vi har talt meget om at turde være sig selv, om hvad følelser er og at turde mærke og holde sine følelser, om at...

Jeg har brug for en pause

Jeg vil kun have 3 mentorsamtaler om dagen! 4 er for meget, 5 … så tager jeg af morgendagens ressourcer. Når jeg sidder med et menneske foran mig, er jeg helt nærværende, lyttende til det sagte og til det usagte. Jeg skal kunne høre hvad personen foran mig har brug...