fbpx

Begivenhedsdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

Mindfulness – A practical guide to awakening

En studiekreds hos Nordic Dharma

Dato 2022: 5/9, 19/9, 3/10, 31/10, 21/11, 12/12,
2023: 6/2, 20/2, 6/3, 20/3
Tid: Kl. 18-20
Pris: Kr. 1200 – 1800
Sted: Nørre Farimagsgade 11, 3.th [Led og Kanter på dørklokken]
Underviser: Christin Illeborg

 

TILMELDING STUDIEKREDS 

 

ET STORT LIV 

Denne studiekreds tager udgangspunkt i bogen: Mindfulness – A Practical Guide to Awakening af Joseph Goldstein.

Bogen omhandler Buddhas legendariske undervisning om de fire mindfulness-fundamenter “satipatthāna Sutta”, som er basis for de mange slags vipassanā og indsigts meditations-stile der findes i dag. Det er også den Sutta der ligger bagved og har inspireret til udviklingen af de populære mindfulness-baserede kurser som MBSR mindfulness-baseret stress reduktion og MBKT mindfulness-baseret kognitiv terapi.

I bogen deler Joseph Goldstein generøst ud af sin enorme viden og erfaring fra hans mere end 40 års praksis og undervisning. Han hjælper os systematisk skridt for skridt gennem Satipatthāna Sutta og ind i landskabet af den buddhistiske psykologi.

Uddrag fra bogens bagside: Forfatter Joseph Goldstein – en af ​​de mest kloge, klare og erfarne lærere i vores tid – har skrevet en bog om mindfulness, der fremkalder dybden og kraften i klassisk buddhistisk lære. … en uhyre klar, praktisk og tilgængelig guide til at leve et opmærksomt liv. Jeg føler, at jeg har ventet længe på en bog som denne, og her er den! … Et stort bidrag til afklaringen og uddybningen af vores forståelse af mindfulness og dens traditionelle dharma-rødder. … hvordan mindfulness fører til ro, velvære og glæde ved selvrealisering. Den mest komplette og forståelige bog om mindfulness på tryk.

OM STUDIEKREDSEN

Vi læser et afsnit ad gangen. I studiekredsen diskuterer vi hvad vi har læst og deler forståelse/erfaringer med hinanden. Hensigt er at vi sammen trækker indsigterne ind i vores hverdage og livet der leves, så det ikke kun bliver en intellektuel forståelse men også en praktisk og konkret forståelse om hvordan vi bruger og lever den buddhistiske vej med mindfulness i vores liv.

Til støtte for bogen anbefaler jeg også at lytte til Joseph Goldsteins fabelagtige talks, der også systematisk gennemgår Satipatthāna Sutta. Joseph har også indtalt 6 guidede meditationer, der understøtter de forskellige afsnit. Se materiale liste herunder.

Vi starter hver møde med en kort siddende meditation og et oplæg fra Christin. Der vil være en afveksling mellem samtaler i små grupper og i kredsen.

Til vores første møde skal du læse The Four Qualities of Mind og The Satioatthāna Refrain, til og med side 35. Se læseplan herunder.

HVEM KAN DELTAGE

Studiekreds for dig der gerne vil have et overblik over den buddhistiske psykologi, fordybe din praksis, komme dybere i din forståelse at mindfulness, udvikle dig som menneske i forhold til hvordan du er i denne verden.

For at drage fordel af gruppen skal du have en stabil daglig meditationspraksis. Du skal have en grundlæggende forståelse af mindfulnessmeditation, da der ikke gives undervisning i meditation. Gruppen er bedst egnet til dig der har noget kendskab til buddhistisk praksis eller sekulær mindfulness. Studiekredsen er særlig velegnet for dig, der underviser i mindfulness og dig der gerne vil udvikle og fordybe din praksis med mindfulness.

Er du i tvivl om gruppen er noget for dig, så skriv til Christin.

STUDIEMATERIALE

Forventet læsning: Mindfulness – A Practical Guide to Awakening af Joseph Goldstein. Findes også som e-bog.

Extra: Dharma Seed: Satipatthana Sutta Series 47 talks af Joseph Goldstein (Find dem her på youtube)
Auidble: Six guided practices for Awakening (eller find dem på Amazon) Du kan også finde Joseph G’s meditationer her på Insight Timer.

Der vil i løbet af forløbet tilbydes enkelte studie-praksisdage, som kan betragtes som fordybende, men ikke et krav. Der vil blive afhold praksisdage omkring Feelingtone, Hindrences, 7 Factors of Awakening og The Path.

LÆSEPLAN

1 The Four Qualities of mind. The Satipatthana Refrain.
2. Mindfulness of the Body
3. Mindfulness of Feelings
4. Mindfulness of Mind
5. Mindfulness of Dhammas – The Five Hindrances
6. Mindfulness of Dhammas – The Five Aggregates of Clinging
7. Mindfulness of Dhammas – The Six Sense Spheres
8. Mindfulness of Dhammas – The Seven Factors og Awakening
9. Mindfulness of Dhammas – The Four Noble Truths
10. Mindfulness of Dhammas – The Noble Eightfold Path

PÅ FARIMAGSGADE FINDES

The og kiks.
Stole og nogle zabuton’ner og meditationspuder.

MEDBRING

Bogen
Evt. egen meditationspude, tæppe.
Du er velkommen til at tage en sandwich/mad med til pausen.

BETINGELSER VED TILMELDING

Indbetaling af kursusbeløbet betragtes som en bindende tilmelding og kan som udgangspunkt ikke tilbagebetales. Beløbet kan sagtens deles op i flere betalinger. ( kr. 450,- ud af beløbet går til lokaler, administration og transport)

UNDERVISER

Christin Illeborg Jeg er insigtsmeditations-, mindfulness- og yogalærer. Jeg startede med at meditere i 2000 og har løbende uddannet mig. I 2022 fuldførte jeg Bodhi College’s Dharma Teacher training. Jeg underviser mindfulness-baserede programmer (MBCT / MBSR), samt indsigtsmeditation formet til vores nordiske levevilkår. Jeg leder meditationsretreats i Danmark/udlandet og nyder at tilbyde workshops, praksisdage og årelange studiegrupper. Jeg underviser og vejleder både enkeltpersoner, grupper og virksomheder. Jeg er en af grundlæggerne af Copenhagen Insight Meditation. Før jeg blev meditationslærer på fuld tid, har jeg uddannet mig og arbejdet som filmklipper DDF.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du skal bekræfte din tilmelding, gennem den mail du lige har fået tilsendt. Mange tak for din tilmelding. Kærlig hilsen Christin