fbpx

Begivenhedsdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

At leve smukt, med uvished og forandring.

En studiekreds hos Nordic Dharma

Dato: mandage d. 18 sep, 25 sep, 2 okt, 23 okt, 30 okt, 13 nov, 20 nov, 27 nov og (4 dec. reserve)
Tid: Kl. 18-20
Pris: Kr. reduceret kr. 1400 – basis kr. 1800 – bidrager kr. 2200
Sted: Reventlowsgade 18 – lige over for KBHovedbanens indgang fra Istedgade. [Løft-nu på dørklokken]
Underviser: Christin Illeborg

 

TILMELDING 

TRE LØFTER

Denne studiekreds tager udgangspunkt i bogen: At leve smukt – med uvished og forandring af Pema Chödrön.

Bogen handler om hvordan vi kan leve et meningsfuldt liv, selv når jorden ryster under os. Bogen er bygget op omkring tre løfter: Ikke at gøre levende væsner fortræd – At drage omsorg for andre – At omfavne verden som den er.

Bogens forfatter, Pema Chödrön (86 år), er amerikansk tibetansk-buddhistisk nonne. Hun har indtil for nylig været leder af Gampo Abbey, det første tibetanske buddhistiske kloster for vesterlændinge. Hun er elev af Chogyam Trungpa.

Personligt har jeg (Christin) været meget inspireret af Pema Chödrön’s måde at formidle den buddhistiske dharma/psykologi på. Hun har en skøn almindelig menneskelighed, en humor og ikke mindst dyb visdom, som hun generøst øser af. Derfor har jeg længe haft lyst til at bringe hende ind i en læsekreds. Det bliver nu med denne bog, som er oversat til dansk og let at læse.

OM STUDIEKREDSEN

Vi læser et afsnit ad gangen og bruger 2 mødegange på hvert afsnit. Vi praktiserer med hvert løfte sideløbende. I studiekredsen diskuterer og deler vi vores erfaringer med hinanden. Vi tager udgangspunkt i vores liv og taler med hinanden ud fra vores egne levede erfaringe med praksis af kvaliteterne. Det er derfor vigtigt at du har lyst til at udforske bogens vejledninger i dit eget liv og hverdag.

Til vores første møde d. 18 september har vi alle læst afsnittet der hedder Overblik, til og med s. 24. Det kan være en god ide at have læst hele bogen igennem og så opfriske afsnittet inden vi mødes.

Til hver møde vil der være en kort siddende meditation og oplæg fra Christin. Der vil være samtaler i små grupper og i kredsen.

Forventet læsning: At leve smukt – med uvished og forandring af Pema Chödrön. Findes også som e-bog.
Yderligere frivillig lytning: Playliste på YouTube: At leve smukt. Introduktion og inspiration af Pema Chödrön.

Læseplan:
D. 18 sep.: Overblik
D. 25 sep. + d. 2 okt.: Den Første Forpligtigelse
D. 23 okt. + d. 30 okt.: Den Anden Forpligtigelse
D. 13 nov. + d. 20 nov.: Den Tredje Forpligtigelse
D. 27 nov.: Epilog og afslutning

HVEM KAN DELTAGE

For at drage fordel af gruppen skal du have en stabil meditations/praksis. Du skal have en grundlæggende forståelse af mindfulness og mindfulnessmeditation, da der ikke gives undervisning i meditation. Gruppen er bedst egnet til dig der har noget kendskab til buddhistisk praksis og den 8-foldige vej. Gruppen er også velegnet hvis du underviser i mindfulness og særlig velegnet for dig, der gerne vil udvikle og fordybe din praksis med buddhistisk psykologi/Dharma i dit eget liv.

Er du i tvivl om gruppen er noget for dig, så skriv til Christin.

HER FINDES

The og kiks
Stole og nogle meditationspuder

MEDBRING

Evt. egen meditationspude. Bogen. En notesbog, hvis du kan li at skrive noter 🙂

BETINGELSER VED TILMELDING

Indbetaling af kursusbeløbet betragtes som en bindende tilmelding og kan som udgangspunkt ikke tilbagebetales.

UNDERVISER

Christin Illeborg Jeg er insigtsmeditations-, mindfulness- og yogalærer. Jeg startede med at meditere i 2000 og har nu fuldført Bodhi College’s Dharma Teacher training hos Christina Feldman. Jeg underviser i buddhistisk psykologi og Buddhas Dharma, samt mindfulness-baserede programmer (MBCT / MBSR). Jeg leder meditationsretreats i Danmark/udlandet. Jeg underviser og vejleder både enkeltpersoner, grupper og virksomheder. Jeg er med-grundlægger af Copenhagen Insight Meditation (2019). Før jeg blev underviser på fuld tid, har jeg uddannet mig og arbejdet som filmklipper DDF.