fbpx

Begivenhedsdetaljer

Denne begivenhed sluttede den 05 maj 2022


Forårsretreat

Et Nordic Dharma Silent Retreat

D. 5-8 maj på retreatcentret Sjövik, Sverige.

Underviser: Christin Illeborg

Enkeltværelse 4600,-
Delt dobbeltværelse 3600,- / person

Prisen dækker undervisning, ophold og fuld forplejning.

 

TILMELDING FORÅRSRETREAT

 

Nordic Dharma Retreats er for alle, der har nogen erfaring med meditation og som har lyst til at fordybe sig i stilheden, i naturen og i en dybere praksis med mindfulness- og indsigtsmeditation.

Forårsretreatet er 3 dage med siddende og gående meditation, guidning og undervisning. Der er tid til egen refleksion, gåture, sauna, søbad og mindful levemåde som altsammen bliver holdt i stilhed.

Forårsretreatet har fokus på Heling, tillid og indre rummelighed.

 

INDHOLD
Undervisningen på dette retreat trækker på den rige vejledning der findes i Ānāpānasati Sutta, der omhandler opdyrkning af mindfulness, indsigt og afslutning af den indre kamp ved hjælp af åndedrættet. Vi vil særligt have fokus på at udvikle mindfulness i kroppen for en rolig, rummelig og healende indre atmosfære. Metta sutta’ens vejledning i hjertelig-venlighed vil også blive inddraget og give væsentlig støtte i opdyrkning af mindfulness med det formål at heale, berolige og skabe indre plads.

Retreatet er en mulighed for at modtage dybdegående undervisning og praksisvejledning fra en erfaren meditationslære.

FORM

Der vil være daglige meditationsinstruktioner, undervisning, et enkelt yogijob samt et møde i en lille gruppe. Retreatet holdes i stilhed, således at et vedvarende nærvær og naturen omkring os kan bringe vores system i balance. Midt på dagen er der en periode med tid til hvile, refleksion og egen proces. Hver eftermiddag gives en Dhramatalk og der vil være mulighed for videre egen praksis. Den første aften vil der være en grundig indføring i retreatets form og program inden stilheden starter.

PROGRAM

Med forbehold for mindre ændringer.

Torsdag
15.00-19.00 Ankomst
16.30 Sauna i stilhed
18.00 Middag
19.00 Åbningstalk og meditation
Fredag og lørdag
7.30 Meditation
8.00 Morgenmad
9.30 Instruktion siddende og gående meditation
12.30 Frokost. Gåtur, hvile, egen refleksion
15.30 Talk
16.30 Sauna eller egen meditation
18.00 Aftensmad
19.00 Instruktion siddende og gående meditation
Søndag
7.30 Meditation
8.00 Morgenmad
9.30 Instruktion siddende og gående meditation
11.00 Afslutning
12.00 Pakke og oprydning
13.00 Frokost
14.00 Farvel og på gensyn

Retreatet åbner torsdag kl 19 i salen, men du er velkommen fra kl. 15. Det giver dig tid til at ankomme i ro og mag, finde dit værelse, indrette dig, nyde de smukke omgivelser og hilse på hinanden. Saunaen er varm fra kl. 16.30. Kl. 18 er der en let middag og kl. 19 åbner vi retreatet i meditationssalen, hvorefter stilheden begynder. Stilheden holdes indtil søndag kl 11 og retreatet slutter kl 14.

TRANSPORT TIL SJÖVIK
Du kan tilbyde/søge fælleskørsel via gruppen for Nordic Dharma Retreats på facebook. (Du bliver inviteret ind ved tilmelding.)
Eller find tog til Lammhult station, Växjö via www.resrobot.se // App SJ. Du kan blive hentet ved toget eller vandre de 4 km til Sjövik.
Adresse:
Mössjöås-Sjövik
3 030 Lammhult — Asavägen Småland – Sverige
Koordinaterne er som følger: 57°11’14.0″N 14°39’26.3″E
Rejsetid med bil eller tog ca. 3,5 timer fra København.

MEDBRING
Sengelinned. Tøj efter årstiden. 3 håndklæder, hvis du vil benytte sauna. Gode vandresko, hvis du vil gå søen rundt. Sko til at bruge mellem husene. Meditationspude og zabuton/tæppe/blødt underlag til at sidde på. Der er Back-Jack stole og almindelige stole til låns i salen.

Jeg anbefaler at du ikke medbringer computer, litteratur/bøger, løbesko, projekter … eller andet der kan forstyrre langsomheden, stilheden og din indre opbygning af ro. Du kan slukke din mobiltelefon og give mit tlf 20638869 til dem derhjemme, der har brug for at komme i kontakt med dig, mens du er i stilhed.

MAD
Maden er vegetarisk, dejlig enkelt og velsmagende. Vi bruger så vidt muligt årstidens råvare. Har du allergier vil vi gerne forsøge at komme det imøde, men vær indstillet på selv at medbringe egne fødevare, hvis det er for omfattende. Køkkenet har begrænset kapacitet.

UNDERVISER CHRISTIN ILLEBORG

Dharmalærer i traditionen Indsigtsmeditation/tidlig buddhisme, yogalærer og uddannet inden for Mindfulnes-baseret kognitiv terapi. Christin har praktiseret meditation og buddhistisk psykologi siden 2001. I 2007 etablerede hun Nordic Dharma og har siden da undervist retreats, gruppeforløb og afholdt individuelle samtaler. Hun er uddannet MBKT Mindfulnesslærer hos Mark Williams Oxford. I 2022 gennemførte hun en Dharma-læreruddannelse hos Bodhi College som elev af Christina Feldman. Hun er en af grundlæggerne af Copenhagen Insight Meditation.

POLITIKEN SKRIVER …
Læs med da Politiken var på vores Kyndelmisse retreat. “Efter tre dage med stilhed og meditation på en svensk ødegård, tager du hjem med ro i sindet og lethed i hjertet.” Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du skal bekræfte din tilmelding, gennem den mail du lige har fået tilsendt. Mange tak for din tilmelding. Kærlig hilsen Christin