fbpx

Vejledning til – en ny begyndelse.

Her er vejledningen til at starte på en frisk.
Vi kan sætte intentioner som et kompas for hjertet, så vi altid har en retning, uanset hvor hårde storme eller svære landskaber vi møder på vores vej. Vi kan starte på en frisk når året skifter, ved nymåne eller når som helst vi kan mærke, at nu er det tid.

En ny begyndelse er at lytte indad og opdage nye ressourser, du ikke viste du havde, og begynde at tro på dem. Det er en tid med undren og glæde. Jeg kan selv lide at lave dette arbejde en tidlig morgen på min meditationspude. Morgenstunden er det bedste tidspunkt, hvor daggryet kommer med sin fine nye energi.

Jeg har stearinlys (masser) hos mig, røgelse (Salvie) vand med citron og te, samt en blok papir og en blyant, yogamåtte, tæpper og puder. Og god tid, masser af tid, så du ikke skal haste dette ritual igennem. Alternativt, kan du tage et punkt ad gangen og lade det hele vare et par dage. Du kan også gøre det sammen med en ven og følges ad.

Har du en yoga eller meditationspraksis, kan du ind imellem lave lidt yoga eller sidde lidt i meditation. Hvis du vil lave luksusmodellen, kan du undervejs gå en tur i den friske vinterluft, eller tage (hav) bad som en del af ritualet.
(Jeg har lært om denne rite fra Syma Kharal, yogalærer og healer)

Vær kreativ find din egen vej. Dette er blot en vejledning du kan følge og gøre til din. Jeg ønsker dig en god ”Ny Begyndelse” Rigtig god fornøjelse!

1. BEARBEJD FORTIDEN

Inden vi tager en ny begyndelse, kan du give dig tid til at reflektere over det gamle års op- og nedture. På den måde forbereder vi det dybere indre arbejde, der ligger forude.

Start med at takke for alle de vidunderlige oplevelser der har beriget dit liv og din sjæl, og anerkend alt det du er stolt af.

 • Luk evt. øjnene og lad tankerne vandre henover årets dejlige perioder, små og store. Tag dem til dig, ved at mærke ind i kroppen mens du tænker og forestiller dig oplevelserne levende for dig igen. Hold evt. en hånd på hjertet og tak hver enkelt oplevelse. 
 • Tænk herefter over de relationer, situationer og mønstre, der gav dig sorg og fortvivlelse.
 • Lad tankerne vandre henover årets svære perioder. Skriv nu på et blankt stykke papir, de oplevelser der gjorde dig bange og ked af det, (som måske kom til udtryk som vrede, bitterhed, kritik, krav, angst eller anden form.)
 • Tillad mens du skriver, at mærke det aftryk de gamle oplevelser giver i kroppen nu mens du tænker på dem. Træk vejret venligt og kærligt, græd – lad bare tårerne trille, sig hvad du mærker højt for dig selv, hvis noget af dette føles rigtigt for dig. Lad det komme ud og videre ned på papiret hvor hver oplevelse har et navn – en sætning. 

Det kan være vanskeligt, men når vi giver os selv lov til at stå tæt på vores dybeste, mørkeste følelser, er det så forløsende i sig selv. Når vi står tæt på med venlighed og omsorg, kan vi hele op og komme videre.

Her kan det være rart at lave lidt yoga, strække sig, drikke lidt te og takke sig selv for dette dybe arbejde du allerede har gjort —

2. SLIP MØRKET

Giv dig nu i kast med at reflektere over den indsigt eller forståelse som hver af de vanskelige oplevelser indeholder. Træk indsigten ud og tag den til dig. Tilgiv dig selv og alle involverede, så du ikke længere skal holde fast i noget.

Tag en oplevelse ad gangen.

 • Stil spørgsmålet til dig selv: Hvad fik denne oplevelse mig til at indse eller forstå omkring mig selv?
 • Vær villig til at tilgive alle involverede ( især dig selv) så du kan komme fri. Mens du har oplevelsen frisk i erindring kan du gentage sætninger som denne indvendig:
 • “Må jeg tilgive mig selv.”
  “Må jeg tilgive alle involverede i det der gjorde mig ondt.”
  “Sådan var det – ja – men ikke mere nu, ikke længere, ikke igen!”
  “Det var dengang, det er forbi, det er overstået, nu er jeg her.”
 • Får du øje på nogle giftige og selvnedbrydende mønstre, så skriv dem på en nyt blankt stykke papir. Se på dig selv med milde øjne, mød det hele med stor nænsomhed.
 • Er du et sted hvor det vil være muligt at brænde papiret med de selvnedbrydende mønstre, er det et virkelig fint ritual. Lad det blive til røg og aske. Eller pluk det i små stumper og lad dem flyve væk i vinden. Det er rart at gøre noget konkret.

3. SKAB PLADS OG RUM

Nu er det tid til at skabe plads, ved at rense gammel energi ud.

 • Du kan helt konkret brænde tørret salvie af, og lade røgen bølge ud i alle hjørnerne af dine rum og på den måde udføre en gammel oprindelig energi clearing. Du kan også bruge anden røgelse.
 • Åbn herefter alle vinduer for at frigive den gamle energi og tillade den friske luft at strømme igennem rummene, mens du selv tager store mundfulde frisk luft.
 • Har du en yoga praksis, så lav et par solhilsner, tag et par runder af kapalabatti, eller anden udrensende pranayama. Ellers kan du bare strække dig i alle de retninger det føles rart, så der bliver mere plads indvendigt i kroppen.
 • Så er det nu du hopper i havet, eller tager et bad hvor du skrubber kroppen med havsalt ( du kan også gurgle olie, skrabe tungen og næseskylle) tag derefter rent tøj på og drik et stort glas vand med citronsaft.

4. LAD DER VÆRE LYS – MASSER AF LYS

Når vi slipper noget, bliver der plads til noget nyt. Efter at have sluppet (bare lidt af) den gamle følelsesmæssige bagage og ryddet den energimæssige plads, er vi klar til bevidst at skabe en ny begyndelse for det kommende år.

Men før du gør dine nytårsforsætter, er det afgørende at du bliver klar over om dine intentioner udspringer af frygt eller mangel og sult, eller om det du ønsker at skabe og tiltrække kommer fra en sandhed og indre visdom. Det kan være svært at adskille disse to, men den første er som regel knyttet til anspændthed og den sidste til venlighed og lethed.

Ideelt set kan du udnytte den energi der er i daggryet i dette trin. Ellers bare sørg for at gardinerne er trukket fra, at du er badet i lys, meget gerne det naturlige dagslys, alternativt stearinlys.

Sæt dig herefter i meditation.

 • Visualiser at du fylder dig med hvidt og gyldent lys. Forestil dig dette lys, der kommer fra solen, eller fra et sted ca. 10 cm lige over kronen på toppen af dit hoved. Sid lidt og mærk, fornem eller forestil dig lyset og den varme eller kølighed der omslutter og fylde din krop.
 • Placer hænderne på hjertet, eller et andet sted der gør dig godt, og som forbinder dig med dig selv og din iboende visdom. Sid her lidt og mærk hvad der sker, når du møder dig selv kærligt og med en mild åben nysgerrighed, der ikke stiller krav eller har en skjult dagsorden.
 • Når du er klar, spørg dig selv hvad din intention for næste år er. Prøv ikke at styre processen eller at presse noget frem, lad det komme frem af sig selv. Benyt evt. disse sætninger:
 • Jeg nu klar til at modtage de bedste muligheder som næste år har til mig. Lad mig se den højeste vision for mig for det næste år, og for mit liv.
 • “Lad mig slippe alle mine begrænsninger og forme mine intentioner fra en kreativ, rigelige, fri og kærlig kraft.”
  “Lad mig se hvordan jeg kan bidrage fra mit højeste potentiale.”
  “Lad mig se alle de glædelige og meningsfyldte ting jeg kan opleve forme og skabe.”

Tillad visionerne at flyde uden at censurere eller kassere dem som naiv ønsketænkning. Det vi oprigtigt ønsker for os overstiger ofte langt det vi måske troede muligt.

Tak dig selv og åben øjnene. Hold din stilhed og bevar dit fokus.

5. FORBERED EN NY VEJ

Selvom du måske ikke fornemmer nogen inspirerede visioner, vil ovenstående meditation stadig hjælpe dig med at forbinde dig med din visdom. Så hav tillid til, at det vil vejlede og støtte dig på din vej. Måske har der været meget i det første eller andet trin, der skal bearbejdes. Giv dig tid, det kan ikke tvinges frem.

Skriv nu de spæde intentioner og hensigter du har ned på et nyt blankt papir.

 • Skriv det så det er motiverende og personligt. For eksempel, i stedet for, “Jeg vil holde mere af mig selv”, – “Jeg åbner for min egen kærlighed og accept af det fine menneske jeg er. Jeg opdyrker mod og styrke hver gang jeg vælger at træde frem.”

Når du har gjort det, kan du placere papiret på et særligt sted, måske hvor du plejer at mediterer, eller et sted du ofte kommer forbi.

Hver slutning markerer en ny begyndelse.

Vi lukker det gamle år eller en periode af vores liv, når vi giver slip på det der ikke længere tjener os – og vi holder opmærksomheden frisk inspireret af vores nye intentioner, det er en måde at ære fortiden, være nærværende i nutiden og give os tillidsfuldt hen til fremtiden. På denne måde sætter vi hjertets kompas, det er en proces, vi øver os.