fbpx

Har du søvnproblemer, ved du at søvn ikke blot er en ekstra luksus, men du ved at man slet ikke fungerer optimalt, er ved siden af sig selv og desperat efter at finde en løsning, der kan få dig ud af søvnløsheden og ind i den rolige, bekymringsløse og vitaliserende søvn.

Men det er ofte en ikke særlig metodisk undersøgelse. Vi har tendens til at lede efter svar et sted den ene dag, og glemme alt om det den næste dag. Og søvnløsheden gnaver fortsat og sætter sine spor.

Du har brug for at udvikle vedvarende vaner, og det tager ca. 3 uger. Start med disse to vaner. Vær tålmodig, det er nødvendigt for at bryde den dårlige soverytme.

1. VIGTIGE VANE

Lav dit eget cool-down ritual inden sengetid. En time før sengetid skal du slukke for tv computer og lignende. Udover at de er over-stimulerende for sindet, bedrages vi af lyset fra dem til at tro det stadig er dag, så vores indre døgnrytme forstyrres. Brug i stedet timen inden sengetid på beroligende aktiviteter. Tag bad, læs en afslappende bog, lyt til afslappende musik, lav beroligende yoga og mediter.

2. VIGTIGE VANE

Oprethold en afbalanceret kost og spis aftensmad mindst to timer før sengetid. Fødevarer, der bidrager til søvnløshed er:  Alkohol, koffein, raffinerede kulhydrater, sukker- og salt-rige fødevarer som i junk food. Sørg for at spise dig mæt og spis mad der giver jordforbindelse. Ex. sammenkogte retter, supper, krydret men ikke stærkt, grød, søde modne frugter. Undgå tørt og luftigt mad ( Chips, knækbrød, müsli, hvidt købe brød)

…. 3. VIGTIGE VANE

Hvis du alligevel ikke kan sove, hvorfor så ikke bruge tiden på meditation? Når du mediterer aktivere du det beroligende parasympatiske nervesystem, der normalt sætter i gang efter aktivitet og når du hviler og sover. Når vi er i en stresstilstand sætter dette system ikke i gang, så længe vi fortsat er i gang med at gøre, ordne, arrangere, fikse, analysere, planlægge, bekymre os, både i handlinger og i vores tanker. Det kan forhindre os i at sove. Meditation hjælper os til mentalt at skifte gear, træde ud af tankemylder og aktivere det beroligende parasympatiske system og til en bedre søvn.

Viste du at god søvn kan føre til general sundhed, vægttab, bedre humør, selvtillid, sundt blodtryk, mental rubusthed og vital skønhed?

VER DET IKKE NOK OG HAR DU MOD PÅ MERE?

Book en konsultation til personlig vejledning hos Christin
Se kalenderen for kurser
Download meditationer
Download pdf vejledningen: Om at sove godt Kr. 20,-