Mon ikke vi alle kender til det at have en ”øm plet”? Jeg har i hvert tilfælde nogle stykker…! Det er der hvor jeg føler mig særligt sårbar. Den ømme plet kan både være en del af kærligheden og en del af smerten i vores liv. Og det er ikke så rart når ”nogen” prikker til dem..

Tingene er ikke så solide og faste som vi tror. Og det er godt. Særligt når det har med vores hjerte at gøre. Vores hjerter kan synes små, men vi kan udvide hjertet til uendeligt, så vi kan rumme hele os selv og andre. Hjertet er heldigvis meget meget større end vi tror.

Vi træner naturligt vores evne til at være medfølende over for os selv og andre gennem meditation, men der findes en helt specifik praksis til at åbne hjertet og holde det åbent. Til dette arbejde bruger vi vores mod, vedholdenhed og kreativitet der allerede ligger i os alle sammen.

Når vi bliver ramt på en af vores ømme pletter, har vi tendens til at lukke ned, lukke af, skubbe væk og ignorere eller dulme. Uden at ville det, blokerer vi for og prøver at undgå det vi ikke vil have, det vi ikke vil se i øjnene som fx vores frygt, tvivl, selvfornægtelse, passivitet og vores uvilje. Vores udsyn snævre sig ind og vi får let følelsen af ”mig mod de andre”. Vi bliver fastlåste, sidder fast, er kapslet ind, selvom det vi ønsker er at komme ud af det, komme videre og blive lette igen.

På kurset DET ÅBNE HJERTE arbejder vi med en praksis der åbner hjertet, og som træner os i at søge mod medfølelse, kærlig venlighed, friskhed, humor. Alt der fremmer afslapning og åbenhed. Alt der skaber en bedre atmosfære og mere plads, når det der snævre sig ind, nogen gange opleves som om det fylder det hele.

Praksissen hedder Tonglen og betyder ”At sende og modtage”. Det er en praksis jeg selv er meget glad for og som jeg mest bruger, når jeg bliver ramt ”on the spot”, eller når jeg virkelig føler mig fastlåst og ikke kan andet. Det er en meditationsform der er transformerende og fyldt med glæde, mod og tillid.

Både i mit eget liv og hos mine klienter og kursister, kan jeg tydeligt se at der sker en forandring når vi endelig lukker det ind vi plejer at vende ryggen, og møder det med accept og venlighed. Herfra er det også tydeligt at se, at denne vej ikke er en vej der søger kamp og retfærdighed, men en vej der spørger efter virkelighed og sandhed.

Har du lyst til at få et dybere kendskab med Tonglen ved at træne den intensivt gennem nogle dage, kan du efterfølgende begynde at bruge den hver dag. Du kan begynde vejen med at udvide dit hjerte og dit liv til også at kunne rumme de sårbare steder vi normalt vender ryggen eller prøver at undgå.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du vil vide mere, eller til blot at lade dig inspirere til at være nysgerrig på hvad der mon får hjertet til at kapsle sig ind og krympe sig og hvad der får det til at åbne.

DET ÅBNE HJERTE d. 1-3 maj et 3 dage kursus i København m Christin Illeborg og Eva Broby

MINDFULNESS NÅR DET VIRKELIG GÆLDER d. 11-12 april et weekend kursus i Århus m Christin Illeborg og Anne Marie Beck

Få forspring på gode nyheder og ledige pladser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet hos Nordic Dharma.

Tak for din tilmelding. Om ikke længe vil du modtage en mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding af nyhedsbrevet. Herefter vil du få dit første nyhedsbrev. Kærlig hilsen Christin Illeborg