20638869 illeborg@mac.com

Når vi er vant til at række ud, opnå og præstere for at synes os berettiget til at være her, kan mindfulness’ens opfordring til at give slip på alt det, for at finde ro og frihed, opleves som at gå imod strømmen.

Mindfulness’ens energi er hverken udadrækkende, fastholdende eller drømmende. Den er fokuseret, ikke kun indad, som en centrerende og samlende energi. Den er optaget af det, der er her allerede. Energien er uanstrengt, med en villighed til at blive hvor den er.

Mindfulness’ens optagethed kan vi sammenligne med et lys, som kommer fra en lygte. Lyset kan have forskellige kvaliteter. Lyset kan være fokuseret, som en lille lyskegle der specifikt fremhæver et bestemt område, eller lygten kan give et blødt lys der stråler blidt fra sig, og oplyser det som lyset rammer, så det bliver mere tydelig og klart.

Når vi er mindfulde lægger vi, ligesom lyset, mærke til det vores opmærksomhed møder. Som når vi tænder lyset i et rum, ser vi hvad der er i rummet. Vi ser både møbler, billeder, de bløde puder… men også rodet og støvet i hjørnerne. Lyset lyser ikke kun det op vi ønsker at se, det lyser det op som lyset rammer.

Mindfulnessen inkluderer det hele, gør det der er og foregår synligt,- og derved tilgængeligt for os. Om vi så vil slukke lyset igen, pege lyset et andet sted hen, rydde op eller begynde at elske rodet, er herefter op til os.

Men hvis vi vælger slet ikke at tænde lyset, for at undgå at se det besværlige og smertefulde, kommer vi heller ikke til at se de glædelige ting. Vores iboende godhed, vores styrke og kærlige medfølelse. Alt sammen kvaliteter der ligger plantet i os som små frø. Små frø der ligger og venter på lidt lys, varme og næring for at kunne spire og blomstre op.

Mindfulness handler ikke om først at blive til noget eller nogen, at få noget eller nogen, at lære dit eller dat, men det handler om at lytte, høre, føle, mærke, se, den skønhed, styrke og kærlighed du faktisk allerede er.

Læs om næste mindfulnesskursus

Lyt til en meditation nu

Få forspring på gode nyheder og ledige pladser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet hos Nordic Dharma.

Tak for din tilmelding. Om ikke længe vil du modtage en mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding af nyhedsbrevet. Herefter vil du få dit første nyhedsbrev. Kærlig hilsen Christin Illeborg