Hvordan vi udvider hjertets kapacitet, er et tema der består af 4 aspekter og som strømmer igennem den undervisning vi tilbyder i Iasos.

Vores evne til at være kærlig venskabelig med os selv og andre, starter med en blid og nænsom opmærksomhed (mindfulness) på al tings tilstedeværelse. Tilstedeværelsen af livet omkring os og inde i os, som det er og udfolder sig. Kærlig venskabelighed for os selv og andre tager udgangspunkt i vores ønske om at have det godt. Et ønske om at være lykkelig, stærk, sund og rask, tryg og beskyttet og et ønske om at finde fred. Det er et ønske vi deler med alle andre.

Medfølelse er det andet aspekt der udvider hjertets kapacitet. Vores evne til at være medfølende over for andre, starter ved at vi er medfølende overfor os selv. Når vi kender vores indre landskab af vanskelige stemninger og følelser, kan vi lettere genkende og udvise medfølelse for andres vanskeligheder. Vi forstår at lidelse også er noget vi deler med hinanden.

Vores evne til at glædes på egne og andres vegne, starter med en indsigt i at alt er flygtigt og foranderligt. Vi forstår at vi ikke kan holde fast, men vi kan leve det.

Vores evne til at finde ligevægt, kommer ud af en forståelse og accept af at vi alle har hver vores vej at gå, at vi alle skal leve hvert vores eget liv, at der er plads og rum og luft og at vi evner at se tingene i et større og mere kærligt perspektiv. At vi ser på livet med et roligt blik.

Kærlig venskabelighed, medfølelse, sand glæde og ligevægt kan trænes gennem yoga og mindfulness meditation. Det er nogle af de elementer vores undervisning står på, når vi tager imod alle de yogis der finder vej til Ægæerhavet i det lille fiskerleje Iasos.  

Læs IASOS yoga og meditations ferie før tilmelding.

Læs også om
Mindfulness retreatdag. D. 3 september og 7 november
5 ugers mindfulness-kursus mbct. Start d. 26 august

 

Få forspring på gode nyheder og ledige pladser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet hos Nordic Dharma.

Tak for din tilmelding. Om ikke længe vil du modtage en mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding af nyhedsbrevet. Herefter vil du få dit første nyhedsbrev. Kærlig hilsen Christin Illeborg